Soós Péter

Televíziós, film- és színházrendező, színigazgató, forgatókönyvíró

ZSIGMOND VILMOS MOZGÓKÉPMŰVÉSZETI INTÉZET

Soós Péter, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező tanára mindazok jelentkezését várja egyetemünkre, akik kreatívak és mindenre elszántak. 

Kreatív fiataloknak, akik képességeikkel szinte minden pillanatban meg akarják lepni tanárukat, való az SZFE. Alapvető tényező, hogy amit itt fognak tanulni és gyakorolni, annak a legfontosabbnak kell lenni a számukra. Éppen ezért minél alaposabb szakmai tudást akarunk átadni nekik, azt szeretnénk, hogy olyan fajta gyakorlatot, majd rutint szerezzenek, aminek hasznát veszik a pályájuk során.  

A média világának átalakulása miatt egyre inkább jó szakemberekre van szükség, olyanokra, akik megállják a helyüket a rájuk váró versenyben, mert a pályán annak van előnye, aki mind jobban felkészült szakmailag. Az pedig, hogy kiből lesz igazi művész, a jövő dönti el, mert ahhoz az kell, hogy a munkájuk során minél több olyan pillanatot olyan momentumot alkossanak, amely aztán művészileg is értékelhető lesz.  

A hallgatók minden erejüket és energiájukat bevetve, nagy kedvvel dolgoznak, hogy helytálljanak. Megtesznek mindent azért, hogy a vizsgabizottság előtt jól szerepeljenek elkészített vizsgafilmjükkel. A gyakorlat során tudnak szerezni olyan tapasztalatokat, amivel a jártasságuk gyarapodik. Elemi kíváncsiság és alapvető vágy van diákjainkban, hogy minél több tudást szerezzenek leendő szakmájukról. A kíváncsiság ugyanis a kreativitás alapja, anélkül nem juthatnak egyről a kettőre. Ezzel tudják elérni, hogy tanáraiktól megtudják mindazt, amire szükségük lesz sikeres pályájukhoz.