Szabó Csilla

Filmíró

ZSIGMOND VILMOS MOZGÓKÉPMŰVÉSZETI INTÉZET

A felvételi egy nagyon örömteli folyamat volt, mert csupa tehetséges és lelkes potenciális hallgatóval találkozhattunk. Felkészült, leendő szakmájuk felé alázattal közelítő embereket tudtunk felvenni. Sikerült kiválasztani azokat a diákokat, akik rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekkel meg tudják majd állni a helyüket bármilyen eljövendő szakmai kihívással szemben.

Fontos, hogy az ezt a pályát választani kívánó fiatal tiszta lélekkel nyitott és befogadó legyen az egymástól gyakran jelentősen különböző művészektől származó tapasztalatokra és ismeretekre. Tettre késznek kell lenniük, mert olyan hallgatókra van szükség, akik a szakmát teljességében akarják megismerni.

Alapvető, hogy hivatásukhoz megszerezzék a szakmai tudást, hogy műveikkel örömet tudjanak szerezni a közönségnek. Azt szeretnénk, hogy közös munkára kész egyéniségek kerüljenek ki az iskola falai közül, akik olyan filmek elkészüléséhez járulnak hozzá, amelyekre kíváncsian ülnek majd be a nézők.

Azt a tapasztalatot, amit megpróbálunk nekik átadni, nem lehet öncélúan használni, mert mindez azért van, hogy a diákjaink az így megszerzett tudásukkal a közönséget szolgálják. Ennek belső indíttatásból kell fakadnia a részükről. Ezért is fontos, hogy a felvételi során valódi személyiségükben ismerhessük meg jövendő hallgatóinkat.

Hivatásuk iránt kellő alázattal és szerénységgel közelítő művészekké válhatnak hallgatóink, akik tudatában lesznek annak, hogy a feladatuk nem más, mint hogy az emberek életébe szépséget és felemelő érzéseket vigyenek.

Ha megvan benned a szükséges megszállottság és szakmai alázat ahhoz, hogy forgatókönyvíróvá válj, akkor itt a helyed.